![]()
WSZYSTKO O... ALE KINO!
kristinbb Autostopowicz postów: 9 |
Ostra zima, więc ostro wzięłam się za oglądanie kanałów TV. |
||
Administrator forum |
Droga kristinbb, bardzo dziękujemy za tak wysoką notę :-) Obiecujemy, że dołożymy wszelkich starań aby było jeszcze lepiej! |
||
agis86.24 Autostopowicz postów: 3 |
Mnie też się podoba prostota i przejrzystość strony Ale Kino! |
||
Era Nowe Horyzonty ? |
||
admin napisał 27.01.2010 13:13W takim razie ja też muszę dołożyć starań, aby być jeszcze lepszą fanką Ale Kino! |
||
Plusy Ale kino! to filmy w wersji oryginalnej z napisami. |
||
kemotka Autostopowicz postów: 1 |
Zgadzam się z wpisem kristinbb. Ale kino to tak naprawdę dla mnie jedyny kanał telewizyjny, który oglądam. Świetne filmy, każdy może znaleźć coś dla siebie. Cieszę się, że dzięki Ale kino mam możliwość obejrzenia filmów, których gdzie indziej nie mam okazji. Uwielbiam szczególnie kino irańskie (choć nie tylko) i jestem wdzięczna, że często wyświetlacie filmy pochodzące z Iranu. |
||
pedro Autostopowicz postów: 20 |
Moim zdaniem największe plusy Ale Kino! to : |
||
Jamal Absolwent postów: 218 |
Zgadzam sie, czasami rozdzielczosc jest bardzo słaba. Majac telewizor 21" nie ma to wielkiego znaczenia ale teraz, gdy coraz wiecej osób kupuje telewizoru 40" i wieksze, wypadaloby cos z jakoscia zrobic. Caly czas jestem zwolennikiem wprowadzenia dodatkowo platnego Ale Kino Extra, z dobra jakoscia, napisami i samymi nowymi filmami. Z HD moglby byc klopot, wiele egzotycznych filmow moze takiej wersji nie miec. |
||
Anglik01 Absolwent postów: 169 |
kristinbb napisała 01.02.2010 10:45Jeśli chodzi o filmy rosyjskie, to wersje z napisami pokazują jeszcze kanały mniej lub bardziej zaprzyjaźnione: Canal+ (u tego samego operatora co Ale Kino) i Wojna i Pokój (u operatora konkurencyjnego). post edytowany 2 razy, ostatnio 07.02.2010 20:55 |
||
old friend Autostopowicz postów: 1 |
Niestety radości z powyższymi widzami nie podzielam. Możecie pokazywać szeroki ekran, możecie tłumaczyć film na różne sposoby, możecie nadawać w HD, możecie nawet pójść w 3D, nie zmieni to jednak faktu, że niewiele pozostało z Ale kino w jego pierwotnej formule - jedynego w Polsce kanału, który tak często pokazywał klasykę filmową. I kiedy zaglądam dziś na stronę i spoglądam na dział Ale klasyczne w marcu, widzę że niewiele już Was wyróżnia spośród plejady kanałów "filmowych", które rosną jak grzyby po deszczu coraz to bardziej obniżając loty. |
||
BeruZadra Ojciec Chrzestny postów: 959 |
Tak się akurat składa, że Godzilla to ikona filmów fantastycznych; a dla historii kina znaczy tyle samo co Myszka Miki, Kaczor Donald, Lassie czy King Kong - jakby nie patrzeć dla kina postaci kultowe. |
||
kaczor Autostopowicz postów: 54 |
Jakość obrazu możnaby na pewno poprawić bez konieczności uruchamiania kanału HD. Proszę popatrzeć na cyfrowy przekaz niektórych niemieckich stacji TV. Na pewno dostrzeżecie, że jest o niebo lepiej niż w przypadku polskich stacji TV. |
||